KORZIKA S ŠOTORI

Ponovno bomo šli po istem programu v mesecu maju 2020.

  1. DAN

Odhod iz Ljubljane ob 00.30, vožnja do pristanišča LIVORNO in ob 08.00 vkrcanje na trajekt. Plovba do Bastie na Korziki traja štiri ure, po izkrcanju vožnja v notranjost otoka do mesta CORTE, postavitev šotorov, večerja, nočitev.

2.   DAN

Po zajtrku se odpravimo na izhodiščno točko na vrhu doline RESTONICA, ter celodnevni pohod po tem biseru narave, vse do visokogorskih jezer. Povratek v kamp, večerja in nočitev.

3. DAN

Po zajtrku vožnja skozi območje Kastagna do obmorskega letovišča ALERIA, obisk arheološkega muzej, popoldan namestitev v camp ob morju, večerja, kopanje in nočitev.

4. DAN

Tokrat nas čaka slikovita vožnja v notranjost otoka. Obiskali bomo več vasic, se predali občudovanju najvišjega slapu na otoku in prespali v planinskem kampu.

5. DAN

Po zajtrku nadaljevanje raziskovanja notranjega dela otoka. Do obale se ponovno spustimo na južni strani pri mestu PORTO VECHIO. Tudi tokrat imamo kamp ob obali, kopanje, večerja.

6. DAN

Ves dan bomo v najlepšem mestu BONIFACIO. Priporočam plovbo z ladjico pod visokimi previsi in pravi podzemni jami. Vrnitev v isti kamp kot večer prej, večerja in nočitev.

7. DAN

Tokrat se bomo vozili po zahodni obali, obiskali glavno mesto AJACCIO, ter se nato skozi Nacionalni park Skandola zaustavili za občudovanje znamenitih CALANCHE. Tokrat bomo prenočili v kampu mesta PORTO, kjer se pozno v noč lahko zabavamo tudi v katerem od prijetnih gostišč, večerja in nočitev.

8. DAN

Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti severu, namestitev v kamp v najbolj mondenem mestu otoka CALVI, ki se ponaša z kar štiri kilometre dolgo plažo. Tako bomo popoldan ves čas namenili kopanju in počitku pred odhodom. Večerja bo tokrat v restavraciji, saj bomo svojo opremo že pospravili na prikolico in se pripravili na odhod domov.

9. DAN

Še jutranji skok v toplo morje in odhod proti Basti. V opoldanskih urah vkrcanje na trajekt, v večernih urah pristanek v Livornu in vožnja do doma, kjer bomo v poznih večernih urah.

CENA: 480,00 €

Velja pri udeležbi sedem potnikov in vključuje: prevoz s kombijem Opel Vivaro Tour Cosmo, tovorno prikolico za vso našo skupno opremo, strošek trajekta v obe smeri, strošek vodnika/voznika, DDV ter strošek agencije.

Vse stroške kampov in prehrane plačujemo sproti vsak zase po dejanskih stroških.

Ker bomo večinoma zajtrkov in večerij pripravljali sami, bomo hrano sproti nabavljali v trgovinah.

Na prikolici bomo imeli šotorsko opremo (vsak naj si preskrbi svojo), dva prenosna hladilnika na 12 V in 220 V, plinski žar in kuhalnik, ter osnovno kuhinjsko opremo.

Vsak udeleženec mora imeti s seboj tudi jedilni pribor. 

Cene campov si oglejte na spletnih straneh, ki jih navajamo spodaj.

PREDVIDENI KAMPI – poglejte tudi cene !

https://www.camping-corte.com/  – 2 X nočitev

http://www.marina-aleria.com – 1 x nočitev

http://www.paradisu.de/camping/korsika-camping-bavella-vista.html  – 1 x nočitev

http://www.camping-desiles.com – 2 x nočitev

https://www.camping-oliviers-porto.com/ – 1 x nočitev

https://www.campingpaduella.com – 1 x nočitev

8 X CAMP X CCA 26,00 € =200,00 €