PROGRAMI ZA MANJŠE SKUPINE, DRUŽINE DO SEDEM OSEB – KOMBI

PONUDBA TAXI IZLETOV ZA DRUŽINE in MANJŠE SKUPINE KOMBI – 7 OSEB

Nudimo eno dnevne in več dnevne izlete za manjše skupine z našim vozilom Opel Vivaro Tour Cosmo, letnik avgust 2014.

Vozilo ima vse udobje za potnike, vodnik je tudi voznik, ki vas popelje na izbrano destinacijo ter vam nudi popolno informacijo na profesionalni ravni. Vsi vodniki imajo tudi licenco za vodnike/spremljevalce, izdane pri GZS.
Vsi predstavljeni programi, so izvedljivi tudi v tej varianti, za vse ostale izlete pa vam pripravimo ponudbo z vsem kar skupina zahteva, pričakuje od izbranega programa. Pokličite nas v agencijo, pošljite povpraševanje po elektronski pošti in v najkrajšem času vam pošljemo ponudbo.

Korzika

KORZIKA BISER SREDOZEMLJA Datumi po izbiri stranke!

Ko spregovorimo o Korziki gre zelo težko brez presežnikov, kajti to je otok, ki zahteva mnogo več pozornosti turista – obiskovalca, kot pa si je sploh možno zamisliti. Poznavalci mu radi rečemo, da je to brez dvoma najlepši otok v Sredozemskem morju in zakaj je tako pa vam bom skušal predstaviti v naslednjih vrsticah.

Večina turistov prihaja na otok z ladjo. Iz Livorna vozijo precej pogosto trajekti do pristaniškega mesta Bastia na Korziki. Plovba na udobnem trajektu traja v eno smer štiri ure. Ko se ladja približuje otoku dobimo občutek veličastne gore, ki moli iz morja. Resnici na ljubo je to brez dvoma najbolj gorat otok v Sredozemlju. Preko petdest vrhov je višjih od 2.000 m, med njimi pa so veličastne rečne doline in izjemno lepi ter prepadni kanjoni. Če prištejemo k vsemu temu še razgibano notranjost otoka s prečudovitimi mesti in vasicami, ter predvsem na zahodni in južni obali nepopisno lepe peščene plaže, potem z lahkoto rečemo,  da je Korzika resnično BISER SREDOZEMLJA.

DATUMI ZA PROGRAM KORZIKE PO ŽELJI SKUPINE!

Korzika zahteva vzdržljivega popotnika, ki se bo sprijaznil da na otoku ni avtocest in ogromnih obcestnih servisov. Otok je v svoji lepoti narave, njegovih bujnih gozdovih, stari arhitekturi in močno utrjenih Bastiljah pravo nasprotje obalnim delom Italije in Francije. Tu pričakujte predvsem mir, tišino in hlad mogočnih borovih in kostanjevih gozdov, pričakujte manjše a prijetne hotele, odlično kulinarično ponudbo in nepozabna vina. Pričakujte zadržanost na eni strani in gostoljubnost do tujcev na drugi strani. Pričakujte kopanje v biserno čistem morju kakor tudi v številnih tolmunih rek v notranjosti. Dopoldne lahko lovite ribe v prebogatem morju, popoldan pa že postrvi v eni od številnih rek v notranjosti.

Bogata a tudi kruta zgodovina otoka je prebivalce naredila svojstvene v vseh pogledih. Uradno so seveda Francozi, vendar v pogovoru z njimi ti dajo vedno vedeti da so Korzičani. Tudi njihov uradni jezik je francoščina, pa vendar med seboj govorijo »korziščino«, ki je posebna in za nas nerazumljiva. FNLC je krajšava za Nacionalno fronto za svobodo Korzike in jo vidite v obliki grafitov na vsakem koraku. Naj pa vas nikakor ne skrbi za vašo osebno varnost. Turistu se ne more zgoditi nič in vedno lahko mirne duše pustite avto v največji vročini odklenjen, verjemite mi, da se vam ne more zgoditi nič neprijetnega. Policije verjetno ne boste srečali nikjer (razen v glavnem mestu Ajaccio). Prebivalci spoštujejo red in disciplino, to pa pričakujejo tudi od nas obiskovalcev.

Korzika zahteva čas za spoznavanje, tja naj ne hodijo turisti razvajeni poležavanja in »žuranja«. Korzika zahteva zahtevnega turista – raziskovalca. »Otok lepot«, »Kraljica Sredozemlja«, »Sredozemski biser« in še bi lahko našteval med naslovi knjig in brošur o Korziki, pa vendar si vsak obiskovalec z lahkoto ustvarja nova in nova imena tega prečudovitega otoka.

Ko sem prvič prišel na Korziko so me prevzeli predvsem izjemni gorski masivi ter rečne doline, ob drugem obisku čudovite plaže na južni in zahodni obali, šele kasneje pa sem začel z veseljem spoznavati izjemno in neponovljivo kulinariko otoka in z leti tudi njihove prebivalce. Danes potujem tja kot turistični vodič in z veseljem se vračam in vračam in vedno znova se veselim potovanja na Korziko. Kljub izredno visokim cenam hotelskih storitev naj vam ne bo žal denarja za odlične hotele tik ob sanjskih plažah, privoščite si odlično kosilo v restavraciji ali v povsem navadni gostilni, zavijte s poti na avtokarti in poiščite skrite kotičke, privoščite si požirek izjemnega vina v skriti vasici in raziskujte ta raj na zemlji ki mu rečemo Korzika. Za mlade svetujem potovanje s šotorom saj je na otoku veliko izredno prijetnih kampov in so cenovno zelo ugodni. Predvsem pa si planirajte dovolj časa in raje dan več kot manj. Kljub temu je razdalja velika in tudi strošek trajekta ni ravno majhen, zato naj bosta dva tedna tista prava odločitev. Nikakor ne izpustite obiska rečnih dolin: RESTONICA, SCALA DI SANTA REGINA, SPELUNCA in CASCADE D’AITONE ter prehoda VIZZAVONA.

Od mest izstopa BONIFACIO na jugu, CORTE na sredini otoka ter mondeni CALVI za severozahodu. Glavno mesto AJACCIO vas bo dolgočasilo zato mu namenite najmanj svojega dragocenega časa. Obiščite pa izjemne plaže: TIZZANO na jugu, TIUCCA in SAGONE na zahodu ter biser vsega CALANCHE. Kaj so pravzaprav Calanche ? Enostavne razlage ni in vam je ne morem podati. To je pač treba videti in planirajte svoj prihod v sončnem zahodu. Visoki previsni skalni masiv ustvarja nepopisno doživetje v svoji figuralnosti in domišljija vas bo popeljala na nove poti. Zahajajoče sonce jih pobarva v še bolj rdečo barvo in igra narave ravno tod ustvarja najlepše prizore na otoku. Zaustavite avto na katerem od redkih izogibališč in čakajte z drugimi obiskovalci pravi trenutek za uživanje in fotografiranje – ne bo vam žal. V bližnjem mestecu PORTO pa boste brez težav našli prenočišče v katerem od družinskih hotelov.

Kdor enkrat obišče Korziko se bo še vračal in prav je tako in naj bo tako tudi v vaši odločitvi.

Pokličite v agencijo ali pošljite povpraševanje in naredimo program po vaših željah.

Vid Bratovž